2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

salamina kynosoura mnhmeio

Εκδήλωση του Πειραϊκού Συνδέσμου και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος και η Δ.Α.Λ διοργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2019 ,στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη του Συνδέσμου, οδός Καραΐσκου 104.

Το 2020 συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας,το αποτέλεσμα της οποίας διαμόρφωσε τον παγκόσμιο, ιστορικό και πολιτικό χάρτη. Ποια θα ήταν η πολιτική και πολιτιστική εξέλιξη του κόσμου αν δεν είχε πραγματοποιηθεί η νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών;

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι εισηγητές: κ. Δημοσθένης Μπακόπουλος, Διοικητής της ΔΑΛ, η κα Τριανταφυλλιά Κάττουλα, Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων και Νήσων, ο κος Δημήτρης Καλπάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Εποπτείας Ιστορικών Τεκμηρίων και Αρχείων και ο κ. Χρήστος Μαριδάκης, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος « Σαλαμίς», Απόστρατος Αξιωματικός των Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και η Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου, κα Αντωνία Μεγαλοοικονόμου.

Συμμετέχει ο ηθοποιός Γιάννης Κλήμη ο οποίος θα απαγγείλει σύντομα αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου καθώς επίσης και η χορωδία του Ωδείου Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου με τραγούδια αφιερωμένα στην πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και την ειρήνη.