ESPO: Διατήρηση ισορροπιών στην κρουαζιέρα!

cruiseship epivates

Aνάπτυξη διαλόγου μεταξύ λιμένων, εταιριών της κρουαζιέρας αλλά και τοπικών κοινωνιών

Το θέμα της ανάπτυξης διαλόγου μεταξύ λιμένων, εταιριών της κρουαζιέρας αλλά και τοπικών κοινωνιών έρχεται στο προσκήνιο στο μεσοδιάστημα μεταξύ του τέλους της θερινής περιόδου και της έναρξης της χειμερινής για τους πλόες των κρουαζιερόπλοιων.
Αιτία την εμφάνισης στο προσκήνιο του θέματος αυτού είναι οι «πιέσεις» που δέχεται η κρουαζιέρα από το όλο και αυξανόμενο κοινό της για νέες προτάσεις, με αιχμή την πολιτιστική κληρονομιά.

Το ζήτημα φαίνεται πως έχει απασχολήσει τον ESPO που εστιάζει στην διαφύλαξη των βιώσιμων δραστηριοτήτων της κρουαζιέρας ανά τους λιμένες, αλλά με γνώμονα την διατήρηση των ισορροπιών.

Μετά τα προβλήματα κορεσμού που παρατηρήθηκαν σε προσεγγίσεις της Αδριατικής, σε ελληνικά νησιά αλλά και σε άλλα μεσογειακά λιμάνια, ο ESPO επέστησε την προσοχή στους διαχειριστές των λιμένων, ώστε η αξιοποίηση της «γειτνίασης» σε κέντρα που προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά να είναι αποδεκτή από τον τοπικό πληθυσμό, μέσα από ένα διάλογο με στόχο τη διατήρηση των αναγκαίων ισορροπιών.

theseanation.gr

eep logo