Ευκαιρίες στα Κινεζικά ναυπηγεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις εξοπλισμού πλοίων

China State Shipbuilding Corporation

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ Β. Κορκίδη με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη για το γεγονός ότι με δική του παρέμβαση ύστερα και από την προτροπή του ΕΒΕΠ ανοίγει μία «μεγάλη πόρτα» στα Κινεζικά ναυπηγεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου που κατασκευάζουν όλων των τύπων υλικά και εξοπλισμούς για πλοία αξίζουν της προσοχής όχι μόνο των Κινεζικών ναυπηγείων, στα οποία Έλληνες εφοπλιστές κτίζουν πλοία τους, αλλά και γενικότερα των Ασιατικών και Ευρωπαϊκών ναυπηγείων.
Ο Πειραιάς και οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων θα δίνουν δυναμικά το παρών μέσα από την υλοποίηση μία ισχυρής εξωστρεφούς πολιτικής στον εξαγωγικό τομέα που το Επιμελητήριο υποστηρίζει προτάσσοντας τα αδιαμφισβήτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που οι επιχειρήσεις του Πειραϊκού χώρου παράγουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο πλαίσιο της άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής το ΕΒΕΠ υποδέχθηκε Γερμανική αντιπροσωπεία επιχειρήσεων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα στο πλαίσιο της προσπάθεια διάνοιξης διαύλων επιχειρηματικής και επιχειρησιακής επικοινωνίας με ανάλογες επιχειρήσεις-μελών του ΕΒΕΠ που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό χώρο.

eep logo