Συνάντηση Μηταράκη - Ανωμερίτη

mhtarakis anomeritis

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Ν.Δ. κ. Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς της Ναυτιλίας, συναντήθηκε τη Τετάρτη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά κ. Γιώργο Ανωμερίτη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ με ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία των έργων υποδομής στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Είναι αυτονόητο και εμείς στη ΝΔ το πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ενίσχυση των επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία και θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρόλο του ως πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τις δήθεν κόκκινες γραμμές, και να προχωρήσει άμεσα τη σχετική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση λιμανιού πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο νέο τέρμιναλ της κρουαζιέρας. Η κατασκευή και λειτουργία του θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η χώρα μας να γίνει το Κέντρο της κρουαζιέρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ευνοούν αυτό το ενδεχόμενο. Το έργο έχει ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και η Περιφέρεια Αττικής έχει την ευθύνη για την ομαλή χρηματοδότηση του. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν την τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για την Αττική και όλη σχεδόν την Ελλάδα.»

eep logo