Get CruiseINN: Το Startupper.gr «σαλπάρει» με το κρουαζιερόπλοιο της νεανικής επιχειρηματικής καινοτομίας

cruiseship santorini

Με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey, 1η Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά!

StartupBus Greece!
Έπειτα από 161 συμμετοχές και 91 συνεντεύξεις, οι διοργανωτές έχουν καταλήξει στη μοναδική «dream team» των 38 νέων που θα συμμετάσχει στο πρώτο Get CruiseINN!

Το Get CruiseINN είναι ένας πρωτότυπος επιχειρηματικός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στο Αιγαίο. Θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με κύριο χορηγό του τετραήμερου αυτού ταξιδιού τη Celestyal Cruises.

«Η Celestyal Cruises, υπερήφανα υποστηρίζει την αξιέπαινη προσπάθεια των Startup Bus Greece και ThinkBiz, χορηγώντας την πρώτη κρουαζιέρα νεανικής επιχειρηματικής καινοτομίας, που θα πραγματοποιηθεί εν πλω στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey. Η Celestyal Cruises στηρίζει συστηματικά πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη και προώθηση ενός εκ των σημαντικότερων πυλώνων της εθνικής οικονομίας», αναφέρει ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises.

Το CruiseINN σαλπάρει μαζί με το Blue Growth, το οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά διευρύνει τις δράσεις του με σκοπό τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάδειξη νέων επιχειρήσεων στους τομείς της πράσινης ναυτιλίας, του αειφόρου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, της βιώσιμης πρωτογενούς παραγωγής και των νέων τεχνολογιών στη ναυσιπλοΐα, το περιβάλλον και την ενέργεια.

Καίριας σημασίας υποστήριξη για τη διοργάνωση του διαγωνισμού προσφέρουν επιπλέον η Microsoft Hellas, το ALBA Graduate Business School και το Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντης.

«Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να ανθίσουν παραμένοντας στον τόπο τους, ενισχύοντας σημαντικούς τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας όπως ο τουρισμός, ένας από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η Microsoft Hellas, μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας, έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 250 νεοφυείς επιχειρήσεις, ωστόσο στηρίζουμε και άλλες δράσεις που βρίσκονται προς την ίδια κατεύθυνση. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες του Get CruiseINN και ευχόμαστε όλες οι νέες ιδέες που θα αναδειχθούν στο ταξίδι αυτό, να ανοίξουν τα πανιά τους και να ταξιδέψουν με επιτυχία στον προορισμό τους», αναφέρει η Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Hellas.

«Στο ALBA Graduate Business School η επιχειρηματικότητα των νέων είναι πάντα στο επίκεντρο των δράσεων μας, μέσα από την εκπαίδευση, την υποστήριξη και τις εκδηλώσεις μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που υποστηρίζουμε την ομάδα του Get CruiseINN και είναι τιμή για εμάς να προσφέρουμε υποτροφίες για το MSc in Entrepreneurship στους νικητές του πρώτου τετραήμερου πλωτού διαγωνισμού! Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες», τονίζει από την πλευρά του ο Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD).

«Η αγάπη και ο ενθουσιασμός που δείχνετε είναι δύο απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχημένη εκδήλωση. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία», αναφέρει για τους διοργανωτές του Get CruiseINN και o Μανώλης Κουτσοδόντης, Ιδιοκτήτης του Κέντρου Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντης.

Το επιχειρηματικό ταξίδι του Get CruiseINN θα ολοκληρωθεί με μία διαγωνιστική διαδικασία μέσα από την οποία τρεις νικήτριες ομάδες με επιχειρηματικές ιδέες σχετικές με τον τομέα του Τουρισμού και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα κερδίσουν μία τρίμηνη συνδρομή για την παροχή χώρου φιλοξενίας και υποδομών υποστήριξης στην ακαδημία επιχειρηματικότητας της Microsoft, στο χώρο του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation και του Impact Hub Athens αντίστοιχα.

Το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Odyssey είναι έτοιμο να σαλπάρει την 1η Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά!

eep logo