Δυο ενδιαφερόμενοι για την γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

saonisos

Zante Ferries και μια άλλη εταιρεία του Φωτη Μανούση με το πλοίο Σαονησος

Δύο εταιρείες, η μια εκ των οποίων είναι του Φώτη Μανούση, εμφανίστηκαν μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, που έληγε η προθεσμία της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άγονη ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Πρόκειται για την Zante Ferries με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Αδαμάντιος Κοραής και μια άλλη εταιρεία του Φωτη Μανούση με το πλοίο Σαονησος, το οποίο αντικαθιστούσε το «Σαος ΙΙ» στα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας. Όμως ο Φώτης Μανούσης έχει κηρυχθεί έκπτωτος από την γραμμή με την εταιρεία Άγιος Ευστάθιος που ήλεγχε το Σαος ΙΙ.

Την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα αποφασίσει -όπως προβλέπει ο νόμος- ποια από τις δυο εταιρείες θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Mετά την 31η Οκτωβρίου η γραμμή θα προκηρυχτεί εκ νέου, μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών της χώρας, για τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.

Το Αδαμάντιος Κοραής με μήκος 100,15 μέτρα και πλάτος 17,23 μέτρα έχει ναυπηγηθεί το 1987 και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ με μήκος 78 μέτρα και πλάτος 12,3 μέτρα το 1994

Pin It

menoumespiti