Και τα λιμάνια στη συζήτηση του ΙΜΟ!

rotterdam port prooptiki

Κρίσμος ο ρόλος τους στους κανονισμούς για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Στο «μικροσκόπιο» του ΙΜΟ και τα λιμάνια. Τα νέα που έρχονται από την ναυτιλιακή εβδομάδα του Λονδίνου και τη συζήτηση που διεξήχθη στο ΙΜΟ εμφανίζει την «διάθεση» του ναυτιλιακού Οργανισμού να «εμπλέξει» ακόμη περισσότερο στα θέματα εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου για τους αέριους ρύπους και όχι μόνο, τα λιμάνια.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim "είναι ευθύνη του ΙΜΟ να διασφαλίσει την αποδοτικότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.
Οι λιμένες αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στη διασύνδεση πλοίου-λιμένα και πρέπει να συμπεριλάβουμε τα λιμάνια στη συζήτηση του IMO."
Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο ΙΜΟ έχει ήδη εμπλακεί στον τομέα των λιμένων όσον αφορά την ασφάλεια και τα λιμάνια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους κανονισμούς του ΙΜΟ για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου".

Ωστόσο η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Patrick Verhoeven του International Association of Ports and Harbors (IAPH) που έθεσε το ερώτημα αν πρέπει να εμπλακούν τα λιμάνια περισσότερο στις διαδικασίες του ΙΜΟ ενώ επίσης διατυπώθηκαν προβληματισμοί από στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας για τις δυσκολίες που ήδη έχουν παρουσιαστεί σε πεδία εφαρμογών καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις αντιδράσεις των λιμένων αλλά και την αντίληψη των όποιων μέτρων.

theseanation.gr

Pin It