Τέσσερα μέλη του πληρώματος αγνοούνται μετά την ανατροπή φορτηγού πλοίου στις ακτές της Τζόρτζια

georgio ploio misobythismeno

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή κατέβαλε προσπάθειες τη Δευτέρα για να διασώσει τέσσερα μέλη πληρώματος από τη Νότια Κορέα πάνω σε φορτηγό πλοίο που γύρισε στη μια πλευρά του, στις ακτές της Γεωργίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.
Οι διασώστες δεν είναι σίγουροι για το πού βρίσκονται στο σκάφος τα μέλη του πληρώματος και η αναζήτηση γίνεται πιο περίπλοκη από το μέγεθος του πλοίου και το γεγονός ότι έχει στεγανές πόρτες, πολλά διαμερίσματα και δεν έχει ρεύμα.
Βίντεο από τη σκηνή έδειξε ένα κόκκινο ελικόπτερο Ακτοφυλακής να προσγειώνεται στο πλευρό του πλοίου στα μέσα του πρωινού τη Δευτέρα.

Το πλήρωμα του - 656 ποδιών- Golden Ray πληροφόρησε τις αρχές ότι το πλοίο είχε αλλάξει θέση περίπου στις 2 το πρωί της Κυριακής.
Μέχρι το βράδυ, κείτονταν στο πλευρό του στο St. Simons Sound, καθώς οι αρχές προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν το πλοίο, ώστε να μπορέσουν να επαναλάβουν τις επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες είχαν σταματήσει λόγω πυρκαγιάς, σύμφωνα με δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Ακτοφυλακής του Τσάρλεστον, John Reed.
Πληρώματα από το Λιμενικό Σώμα και άλλα υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και διασώθηκαν 20 από τους 24 επιβάτες - 23 μέλη του πληρώματος και ένας πιλότος - πριν πυρκαγιά τους ανάγκασε να σταματήσουν, είπε.
Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι το πλοίο μεταφέρει οχήματα.

"Καθώς άρχισαν να εμφανίζονται καπνός και φλόγες, τα πληρώματά μας, μαζί με την ομάδα σωτηρίας της κομητείας Glynn, εκτίμησαν ότι η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη για να μπορέσει να μπουν στο σκάφος για να εντοπίσουν τα τέσσερα άτομα που παραμένουν αγνοούμενα αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Reed .
Ο μαύρος καπνός που εκπέμπεται από το πλοίο έχει σταματήσει από τότε, είπε ο Reed. "Αλλά δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε συγκεκριμένα χωρίς να εισέλθουμε στο εσωτερικό εάν η πυρκαγιά έχει σβήσει τελείως", πρόσθεσε.
Οι αρχές προσδιόρισαν ως καλύτερη επιλογή το "να προχωρήσουν και να βάλουν το σκάφος σε σωστή θέση, να απομακρύνουν τον καπνό και το νερό πριν μπορέσουμε να εντοπίσουν τα τέσσερα άτομα", δήλωσε ο Reed.
Τα μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερα, ενώ άλλοι είχαν οδηγηθεί - σε ορισμένες περιπτώσεις με πυροσβεστικούς σωλήνες - σε βάρκες.
Τα πλάνα της Ακτοφυλακής έδειξαν ένα ελικόπτερο MH-65 Dolphin να αιωρείται πάνω από το Golden Ray, καθώς τα μέλη του πληρώματος ανυψώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών υποστηρίζει την έρευνα.
Το Διεθνές Κέντρο Ναυτικών στο Brunswick παρείχε τρόφιμα και ρούχα σε 18 έως 20 μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου, Vicki West.
Τα μέλη του πληρώματος είναι Φιλιππινέζοι και Νότια Κορεάτες και εφοδιάστηκαν με είδη υγιεινής, κάλτσες και βιβλία.
Το πλοίο, που πλέει με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, κατευθυνόταν προς τη Βαλτιμόρη, όπου αναμενόταν να φτάσει τη Δευτέρα, σύμφωνα με το MarineTraffic.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν σημάδια ρύπανσης.

Pin It

deforestation