Tιμήθηκε το Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό

ploio ellinikih shmaia

Με εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ) και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και με αφορμή την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού τιμήθηκε το λεγόμενο «ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα».

Τρείς ήταν οι στόχοι του εορτασμού :
-Να τιμήσει την ελληνική εμπορική ναυτιλία και συγκεκριμένα τους ναυτικούς της, τους επιχειρηματίες της θάλασσας και τους εργαζομένους στις ναυτιλιακές εταιρείες και σε εκείνες που συναλλάσσονται με αυτές.
-Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας και για τον παγκόσμιο ρόλο που αυτή διαδραματίζει.
-Να ενημερώσει την ελληνική νεολαία ότι η σταδιοδρομία στις θέσεις αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού αποτελεί μια αξιόλογη επαγγελματική επιλογή.

Για άλλη μια φορά ο εορτασμός της ημέρας ναυτιλίας βρήκε την συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στην οικονομία στην 1η θέση, όπως τα στοιχεία τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί και από την ΤτΕ σημειώνουν ότι η ελληνική πρωτοκαθεδρία, η παγκόσμια εμπορική ναυτιλία είναι η μόνη ελληνική πρωτοκαθεδρία διεθνώς και αποτελεί συνέπεια της υψηλής ανταγωνιστικότητας και ποιότητα ων παρεχόμενων υπηρεσιών της.

eep logo