Mε Μεγάλες Μπαταρίες Δύο Οχηματαγωγά της Grimaldi

grimaldi hybrid roro

Cruise Barcelona και Cruise Roma με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που επιτρέπουν τη λειτουργία μηδενικών εκπομπών

Ο όμιλος Grimaldi ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εγκατάστασης μεγάλων μπαταριών Corvus Energy στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία Cruise Barcelona και Cruise Roma. Τα δυο πλοία εξοπλίστηκαν με συνολικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας 11 MWh που επιτρέπουν τη λειτουργία μηδενικών εκπομπών.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε η Corvus Energy η οποία εγκατέστησε στα πλοία τα συστήματα μπαταριών. Οι μεγάλες μπαταρίες θα επιτρέψουν στα δυο ferries του ομίλου Grimaldi να σβήνουν τους κινητήρες ντίζελ και να λειτουργούν αποκλειστικά με ισχύ από τις μπαταρίες και με μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι και τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια παραμονής στο λιμάνι. «Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Corvus αποτελεί σημαντική συνιστώσα του οράματος μας για βιώσιμη ναυτιλία ανέφερε η Andrea D'Ambra από το Τεχνικό Τμήμα Εξοικονόμησης Ενέργειας της Grimaldi Euromed, εταιρείας του ομίλου Grimaldi που διαχειρίζεται PCTCs (Pure Car Trucks Carriers) ro - ro και επιβατηγά πλοία στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη. Το σύστημα αυτό δεν είχε ποτέ προηγουμένως εγκατασταθεί σε ferries. Είναι πλέον σαφές ότι αν οι εφοπλιστές είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν πράσινες πολιτικές n τεχνολογιά υπάρχει.» σημειώνει ο Ρότζερ Ρόσβολντ, ανώτερος αντιπρόεδρος πωλησεων στην Corvus Energy.

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Grimaldi υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσαρμογής των πλοίων τους σε πιο πράσινες πολιτικές. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει επίσης να εφοδιάσει εννέα υπό κατασκευή ro - ro πλοία με κυρίες μηχανές του ομίλου MAN. Ειδικότερα, η MAN Energy Solutions κέρδισε συμβόλαιο με τον ιταλικό όμιλο και θα εφοδιάσει με 18 κύριες μηχανές τύπου MAN B&W 9S50MEC9.6 TIER ΙΙ εννέα πλοία ro - ro με 7.800 lane meters το καθένα. Παράλληλα θα παραδώσει και ένα MAN TCA66 turbocharger για κάθε μηχανή. Το πρώτο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον όμιλο Grimaldi το 2020. Τα νέα Ro Ro πλοία θεωρούνται τα πρώτα μιας νέας σειράς υβριδικών σκαφών που θα χρησιμοποιούν πετρέλαιο για ναυτιλιακό καύσιμο κατά τη διάρκεια των πλόων, ενώ στα λιμάνια θα κάνουν χρήση mega μπαταριών λιθίου.

energia.gr

eep logo