Μηχανική βλάβη στο "ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ"

mare di levante

Δεν εκτελέστηκε το βραδινό δρομολόγιο Ζακύνθου - Κυλλήνης

Ενημερώθηκε η Λιμενική Ζακύνθου, το βράδυ της Δευτέρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π.11117, ότι βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. έξω από το λιμένα Ζακύνθου, χωρίς να αιτεί συνδρομή, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στα φίλτρα πετρελαίου.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κυλλήνης, επέβαιναν 44 μέλη πληρώματος, 24 επιβάτες, 28 βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και ένα φορτηγό όχημα, ενώ στο σημείο της αγκυροβολίας του κατέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Το "ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ", αφού αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα, κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης στο λιμένα Ζακύνθου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ενώ διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.