ΟΛΠ: «Άνοιγμα» στην ναυπηγοεπισκευή

ploth dexamenh

«Άνοιγμα» στην αγορά και μάλιστα εκείνης που σχετίζεται με τις ευρύτερες δραστηριότητες του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα επιχειρεί ο ΟΛΠ- COSCO με τη δημοσιοποίηση πρόσκλησης για την εγγραφή τους σε ειδικό μητρώο.

Η κίνηση αυτή του Οργανισμού έρχεται να «διασκεδάσει» προβληματισμούς που είχαν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα ως προς τις επιλογές που θα έκανε σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων η διοίκηση του Οργανισμού και της συμπεριφοράς της απέναντι σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο -και ενώ το θέμα του προσανατολισμού που θα έχει η υπό τον έλεγχο του ΟΛΠ επισκευαστική ζώνη δεν έχει «κλείσει» ελέω του «ζητήματος» περί το master plan- η διοίκηση το Οργανισμού, μέσω της πρόσκλησης, καλεί όλες τις επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου και του cluster των υπηρεσιών να καταθέσουν μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αίτηση σε φάκελο για τις κατηγορίες εργασιών που προβλέπονται στην πρόσκληση.

Οι φάκελοι θα αξιολογηθούν ενώ, κατά τομέα, δεν θα μπορεί ο αριθμός των εισακτέων στο «μητρώο» που θα δημιουργηθεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα επιχειρήσεων.

Σημειώνεται τέλος ότι, στο πρόσφατο παρελθόν, ο ΟΛΠ είχε καλλιεργήσει ελπίδες αναζωογόνησης της επισκευαστικής ζώνης με την αποκατάσταση της λειτουργίας των δεξαμενών και την έλευση της «μεγάλης» δεξαμενής.

theseanation.gr

eep logo