Κεφαλονιά & Ιθάκη βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα υδατοδόμιά τους


ydatodromio frontΔρομολόγια στο Ιόνιο αρχές του 2016.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση και τον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, σε Αργοστόλι και Βαθύ αντίστοιχα, είχε η διοίκηση της Hellenic Seaplanes S.A, προκειμένου να ορισθούν τα τελικά σημεία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά. Συντονιστής των συναντήσεων ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Γιώργος Τζωρτζάτος ο οποίος έθεσε ως προσωπική επιδίωξη την δημιουργία και λειτουργία των υδατοδρομίων μέχρι την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Θα πρέπει να επισημανθεί, πάντως, ότι οι συζητήσεις πήραν οριστική μορφή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργία των υδατοδρομίων. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Hellenic Seaplanes S.A., κ. Νικόλας Χαραλάμπους, παραβρέθηκε στις συναντήσεις και στα δύο νησιά δηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον των μετόχων της εταιρείας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αφού σύμφωνα με τον ίδιο θα αποτελέσει κόμβο στα δρομολόγια του Ιονίου τα οποία, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα ξεκινήσουν αρχές του 2016.

Ο Δήμαρχος της Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης σε σχετική δήλωση του είπε: «Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για τα νησιά μας. Η συμμετοχή του νησιού μας σε ένα πανελλαδικό δίκτυο υδατοδρομίων θα δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κεφαλονιά. Είναι μια επένδυση, η οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναδιαμόρφωση του τουρισμού και θα αναπτυχθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Την ίδια ώρα με πρόταση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Τζωρτζάτου τέθηκε «επί τάπητος» και η Τεχνική Βάση Υδροπλάνων της εταιρείας με τον ίδιο να δηλώνει πως με την οριστικοποίηση των διαδικασιών, η Hellenic Seaplanes θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τους φακέλους αδειοδότησης των υδατοδρομίων Κεφαλονιάς και Ιθάκης έτσι ώστε να ενταχθούν ως προορισμοί στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016. «Παράλληλα θα μπορούσε η εταιρεία να εξετάσει τον χώρο του τουριστικού λιμένα απέναντι από το λιμάνι Αργοστολίου για την δημιουργία της τεχνικής βάσης, δίνοντας έτσι στην ουσία δραστηριότητα στην ανεκμετάλλευτη μαρίνα». Πρόσθεσε δε πως στόχος στο εγγύς μέλλον είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και η συνεχή παρουσία υδροπλάνων στην περιοχή της Κεφαλονιάς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Βαθύ, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας δήλωσε «Η Ιθάκη έχει κάνει ίσως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη του νησιού . Πολύ σύντομα θα συμμετέχουμε σε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες της Ιθάκης. Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη. Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με ιδιωτικούς πόρους χωρίς αναμονές, εγκρίσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά και καμία επιβάρυνση του Δήμου ή του Λιμενικού Ταμείου».

Όπως εξήγησε ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τα υδροπλάνα της εταιρίας θα πραγματοποιούν τακτικές πτήσεις, περιηγητικές, ναυλωμένες, μεταφορές σε θέρετρα, μεταφορές φορτίων αλλά και αεροδιακομιδές ασθενών.«Αρχικός στόχος της εταιρείας το αμέσως προσεχές διάστημα είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη με υδροπλάνα καθώς και τη σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική».
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών ο πρόεδρος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης καθώς οι υπηρεσίες των Υπουργείων είναι αυτές που θα προωθήσουν τα ζητήματα της γρήγορης αδειοδότησης: «Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

 

eep logo