Στην τελική ευθεία δύο σημαντικά λιμενικά έργα στην Κρήτη

limani soudas

Νέος σύγχρονος σταθμός επιβατών στο λιμάνι της Σούδας - Επέκταση του λιμανιού στο Κολυμπάρι του Πλατανιά

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού επιβατών στο λιμάνι της Σούδας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Μπουντρογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουντρογιάννη, ο σταθμός θα κατασκευαστεί στην προβλήτα «Αδρίας» και θα εξυπηρετεί τα πλοία της ακτοπλοΐας και τα κρουαζιερόπλοια.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ και η δημοπράτησή του αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 μήνες.

Σε πρώτη φάση ο επιβατικός σταθμός θα καλύπτει 1.700 τετραγωνικά και στην πλήρη ανάπτυξή του 6.000 τετραγωνικά μέτρα.

«Με τη δημιουργία του νέου επιβατικού σταθμού αναβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το λιμάνι της Σούδας», τόνισε ο κ. Μπουντρογιάννης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, προχωρά ακόμη ένα σημαντικό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που αφορά την επέκταση και βελτίωση του λιμανιού στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά, με συνολική δαπάνη 5,7 εκατομμύρια ευρώ εκτός ΦΠΑ.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Το έργο περιλαμβάνει επέκταση κατά 100 μέτρα του προσήνεμου μόλου, την πόντιση τριών νέων κρηπιδωμάτων για την ασφάλεια της λιμενικής υποδομής και αρχιτεκτονική διαμόρφωση των χερσαίων λιμενικών εγκαταστάσεων.

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εξέφρασε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, καθώς, όπως είπε, μετά από προσπάθειες 11 ετών που είχε «παγώσει» το έργο, θα προχωρήσει κανονικά. «Είναι μία ευτυχής στιγμή μετά από πολλά χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

eep logo