Σημαντικές φθορές στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών

volimes limani zhmies

Αναγκαία η υλοποίηση του έργου ενώ καθυστερούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις!


Σοβαρές – αν και αναμενόμενες – φθορές έχει υποστεί ένα μικρό τμήμα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών εδώ και λίγες ημέρες και η κατάσταση που επικρατεί αποτυπώθηκε φωτογραφικά από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και την περιοχή επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες τουρίστες αλλά και ταξιδιώτες του πλοίου που συνδέει τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, η οποία ενημερώθηκε για το συμβάν, το σημείο αυτό του λιμανιού που υπέστη αυτή την επικίνδυνη φθορά συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που έχει προβλέψει η υπάρχουσα μελέτη της ΠΙΝ ότι χρειάζονται επισκευές και προβλέπονται παρεμβάσεις.

Η επισκευή απαιτεί εκτεταμένες εργασίες και μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του έργου μόνο για να είναι ασφαλής η περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως το Λιμεναρχείο έχει ήδη λάβει μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων αποκλείοντας το ακρομόλιο.

Καθώς τα προβλήματα με τις υπάρχουσες λιμενικές υποδομές γίνονται όλο και πιο πιεστικά, καθίσταται αναγκαία και άμεση η υλοποίηση των έργων που δρομολογούνται στο λιμάνι και πλέον καλείται να συνεχίσει η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας.

Σημειώνεται πως μετά την έγκριση του αιτήματος για αύξηση του προϋπολογισμού, το έργο που θα γίνει ανέρχεται στα 8.800.000 Ευρώ, καθώς μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και την σύνταξη των τεχνικών δελτίων από τον μελετητή, διαπιστώθηκε πως τα χρήματα που αρχικά είχαν δεσμευτεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν επαρκούσαν.

Η μελέτη που εδώ και μήνες έχει υποβληθεί για έγκριση από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της ΠΙΝ στην Κέρκυρα, ακόμη δεν έχει πάρει το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα.

Πηγή: ermisnews.gr