Περιοδεία Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κάλυμνο

santorinios kalymnos

Ενίσχυση με χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς Πόρους για έργα στο νησί

Στην Κάλυμνο περιόδευσε την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο, Ηλία Καματερό και Άννυ Μοσχονά.

Ενίσχυση της Καλύμνου με χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς Πόρους για έργα στο νησί
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός συνομιλώντας με πολίτες της Καλύμνου αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο του νησιού, Ιωάννη Γαλουζή, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από εθνικούς πόρους για την ενίσχυση των υποδομών του νησιού. Σημείωσε ότι μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Νοτίου Αιγαίου η Κάλυμνος ενισχύθηκε με 2.8εκ ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, καθώς και για τη διάνοιξη της παραλιακής οδού.
Από τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ η Κάλυμνος επιδοτήθηκε με 2.8 εκ περίπου ευρώ για την αγορά μηχανημάτων, επισκευές σχολείων, αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού και τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Αναβάθμιση στον χώρο της Υγείας
Ο τομέας της Υγείας ήταν υποβαθμισμένος τα προηγούμενα χρόνια με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό. Από το Υπουργείο Υγείας δόθηκαν για την Κάλυμνο 470.000 ευρώ για προμήθεια σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων. Η Κάλυμνος με την προμήθεια αξονικού τομογράφου και ψηφιακού ακτινογραφικού μηχανήματος θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών.


Η Παιδεία στα νησιά προτεραιότητα μας
H ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στις 5 Δεκεμβρίου 2018, ήταν ένα πάγιο αίτημα της ναυτικής οικογένειας. «Η παιδεία και η ναυτική εκπαίδευση αποτέλεσαν προτεραιότητα και της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η παράδοση της χώρας μας στην ναυτοσύνη και τη ναυτιλία έκανε απαραίτητη την λειτουργία της Ακαδημίας εδώ στην Κάλυμνο που έχει πλούσια ναυτική παράδοση», δήλωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατά την επίσκεψή του στην ΑΕΝ.

Μεταφορικό Ισοδύναμο και μεταφορές - Ένας θεσμός που δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη συζήτηση που είχε με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού τόνισε: «οι μάχες που έχει δώσει η κυβέρνηση μας για την παιδεία, την υγεία, τις υποδομές και τις μεταφορές στα νησιά έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα στήριξης των νησιωτών βασισμένο στην πολιτική των ίσων ευκαιριών. Η μείωση, μέσω της θεσμοθέτησης του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, του κόστους μετακίνησης των νησιωτών, εκτός από τα πλοία και με τα αεροπλάνα, αλλά και η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών, μέχρι και σε ποσοστό 40%, εξαλείφει το ανταγωνιστικό τους μειονέκτημα και ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης. Οι νησιώτες μπορούν πλέον να διεκδικούν ένα μέλλον με καλύτερες συνθήκες ζωής».

Συναντήσεις με φορείς και επισκέψεις σε υπηρεσίες και δομές της Νισύρου
O Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε τους χώρους του ΚΑΠΗ Καλύμνου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το προσωπικό. Ιδιαίτερη συνάντηση είχε επίσης με τους αλιείς του νησιού, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά για το θεσμικό πλαίσιο της αλιείας και τα προβλήματα του κλάδου τους. Τέλος, επισκέφθηκε το νέο κτίριο της Εφορίας του νησιού που παραχωρήθηκε από τον Δήμο και χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και της ΑΑΔΕ για επαναλειτουργία των υπηρεσιών στο νησί.