Νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ο Ιταλός Φράνκο Κούπολο

franco culopo

Στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ΟΛΘ παραμένει ο Σωτήρης Θεοφάνης

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει άμεσα ο Ιταλός Φράνκο Κούπολο (Franco Cupolo), τεχνοκράτης με εμπειρία άνω των 20 ετών στη λιμενική βιομηχανία, ενώ στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας παραμένει ο Σωτήρης Θεοφάνης (μέχρι πρότινος και διευθύνων σύμβουλος). Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της οποίας, ο κ.Κούπολο, 51 ετών, περιέγραψε ως τις τρεις αρχές της διοίκησής του την ασφάλεια, την αλήθεια/διαφάνεια και την ομαδικότητα.

Ο κ.Κούπολο, που έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος της Contship Italia Group, έχει εργαστεί επί περισσότερες από δύο δεκαετίες στους κλάδους της ναυτιλίας και των logistics, τόσο εντός της Ιταλίας όσο και στο εξωτερικό, σε εταιρείες-κολοσσούς όπως οι Maersk Line, Maersk Logistics και APM Terminals. Στον ΟΛΘ θα κληθεί στην ουσία να συντονίζει την ομαλή καθημερινή λειτουργία του λιμανιού, ενώ ο κ.Θεοφάνης θα διατηρήσει τα καθήκοντα της χάραξης στρατηγικής και της ανάπτυξης των διεθνών επαφών και συμμαχιών του λιμένος (πχ, στα Βαλκάνια) και των σχέσεων marketing.

"'Οταν ξεκινήσαμε στο λιμάνι (σ.σ. η κοινοπραξία που απέκτησε το 67% του ΟΛΘ), ανέλαβα και τους δύο ρόλους, του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου γιατί υπήρχε ανάγκη ενιαιότητας της διοίκησης. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε τους στρατηγικούς στόχους της ανάπτυξης από τον στόχο της καθημερινής αναβαθμισμένης λειτουργία του λιμανιού" σημείωσε ο κ.Θεοφάνης, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμη ότι "στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοικητικής ομάδας, αποχωρεί στο τέλος του μήνα κι ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), Μαρκ Ριοντέλ (Marc Riondel)".

eep logo