Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΕΝ Ασπροπύργου

douzinas stamatakh aen aspropyrgou

«Η ένταξη των ΑΕΝ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει ένας στόχος που πρέπει να υλοποιηθεί»

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν από τους Βουλευτές Γ.Γεννιά, Κ.Δουζίνα, Ελ.Σταματάκη και το Τμήμα Ναυτιλίας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου την ΑΕΝ Ασπροπύργου. Το κλιμάκιο συνόδευε ο Γεν.Γραμματέας Ναυτιλίας Διον.Τεμπονέρας Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και με τους σπουδαστές.

Οι καθηγητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα υποδομής παρόλο που έχουν γίνει αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα ο καινούργιος προσομοιωτής γέφυρας, ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός στο Μηχανουργείο της Σχολής, ανακατασκευάστηκε το Δίκτυο Υποδομής και το Αμφιθέατρο.

Παράλληλα όμως επεσήμαναν ότι πλέον τα συγγράμματα για τα μαθήματα έρχονται στην ώρα τους και οι ωρομίσθιοι καθηγητές είναι στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς. Αυτά τους δίνουν την δυνατότητα να εξελίσσεται το διδακτικό έργο με μεγαλύτερη επάρκεια. Τέλος εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για τις αλλαγές των κανονισμών λειτουργίας και σπουδών και για τις 73 προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μετά από 17 χρόνια.

Στη συνέχεια στη συζήτηση με τους σπουδαστές, το ενδιαφέρον εστιάστηκε και πάλι στην κατάσταση των υποδομών και κυρίως στις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν προκειμένου να ενταχθούν οι ΑΕΝ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές και ο Γεν.Γραμματέας τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στον αντίποδα με τη Νέα Δημοκρατία μιλάει για δημόσια ναυτική εκπαίδευση. Και τα δύο κόμματα με έμπρακτο τρόπο υποστήριξαν τη θέση τους.
Η Νέα Δημοκρατία άφησε τα προηγούμενα χρόνια τη ναυτική εκπαίδευση να καταρρεύσει τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και διδακτικού προσωπικού.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία 5ετία, προχώρησε στην ίδρυση μίας νέας Ακαδημίας στην Κάλυμνο, στην ίδρυση νέων τμημάτων, στην ενίσχυση των υποδομών, στις αλλαγές των κανονισμών και των προγραμμάτων σπουδών, στην επικαιροποίηση και την έγκαιρη διανομή των συγγραμμάτων, στην πρόσληψη 73 εκπαιδευτικών σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Τέλος η ενίσχυση του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης με ένα επιπλέον εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για το αύριο των σχολών.

Ωστόσο επισημάνθηκε ότι τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, η ένταξη των ΑΕΝ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει ένας στόχος που πρέπει να υλοποιηθεί. Οι υποδομές χρειάζονται διαρκή συντήρηση. Η γνώμη και η εμπειρία τόσο των εκπαιδευτικών όσων και των σπουδαστών είναι εξαιρετικά σημαντική, ήταν και παραμένει ευπρόσδεκτη. Το προηγούμενο διάστημα και αυτό αποδείχτηκε στην πράξη και με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε.