Άσκηση μείζονος ατυχήματος στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

askish atyxhmatos salamina

Με συμμετοχή και του Λιμενικού

Άσκηση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, με σκοπό τον έλεγχο της πληρότητας σχεδίασης αντιδράσεων, του βαθμού ετοιμότητας και της ικανότητας διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, στην άσκηση συμμετείχαν, προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το Αρχηγείο Στόλου και τον Ναύσταθμο. Επίσης συμμετείχε με προσωπικό και μέσα ο ειδικός διακλαδικός λόχος ΠΒΧ (Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής) Άμυνας, η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, καθώς και εκπρόσωποι της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και του Ερυθρού Σταυρού.

Η άσκηση τελούσε υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναυστάθμου και του διοικητή του αρχιπλοιάρχου Αθανάσιου Σάμπου και την παρακολούθησε ο συντονιστής επιθεωρήσεων της Γενικής Επιθεώρησης Πολεμικού Ναυτικού, αρχιπλοίαρχος Λουκάς Ανδρέου.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ