Αποκλεισμένοι στο «Μυτιλήνη»

mytilini

Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις όλες δυνατότητες για να λυθεί το πρόβλημα των 47 απλήρωτων ναυτεργατών, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 19 Φεβρουαρίου στο πλοίο «Μυτιλήνη».
Το πλοίο βρίσκεται λόγω βλάβης από τις 5 Φεβρουαρίου στο λιμάνι του Καρλόβασι, στη Σάμο και οι ναυτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμού και υγιεινής. Την Κυριακή δόθηκε προσωρινή λύση αφού εξασφαλίστηκε διανυκτέρευση των ναυτεργατών σε ξενοδοχείο για το βράδυ, καθώς και ανεφοδιασμός τους με καύσιμα τη Δευτέρα το πρωί.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθεί και παρεμβαίνει διαρκώς για την επίλυση του προβλήματος των 47 απλήρωτων ναυτικών του πλοίου Μυτιλήνη το οποίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι Καρλοβασίου Σάμου για πολλούς μήνες λόγω μηχανικής βλάβης. Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τις δυνατότητες για την επίλυση του προβλήματος, καλώντας για μια ακόμα φορά την εταιρία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους και τους νησιώτες.»

eep logo