ΤΑΙΠΕΔ : Κανονικά συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τον ΟΛΠ!

peiraias poli limani

Την Τρίτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ουσιώδεις αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού, αφήνοντας επί της ουσίας να «τρέχει» ο εν εξελίξει διαγωνισμός ως έχει.
Πηγές του Ταμείου ανέφεραν μόνο πως ίσως ζητηθούν από τα σχήματα που έχουν υποβάλλει προτάσεις κάποιες «περιφερειακές» αλλαγές ή προσθήκες στα στοιχεία των προτάσεων που έχουν υποβάλλει. Για παράδειγμα να προστεθεί στην ήδη υποβληθείσα πρόταση κάποιου είδους business plan. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα θέλει να αποτυπώνεται ένας σχεδιασμός μελλοντικών ωφελημάτων για την εταιρεία και κυρίως για την οικονομία της περιοχής, ώστε να «χρυσώσει το χάπι» της πικρής (για την ρητορική της) πώλησης. Και να μπορεί έτσι να κάνει λόγο για «κοινωνικές ωφέλειες» που προσδοκά από την πώληση.

Σε κάθε περίπτωση κι ενώ όπως φάνηκε από τη χθεσινή εκδήλωση στον ΟΛΠ ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί μια νέα γραμμή για το λιμάνι του Πειραιά και μια διέξοδο «συμβιβασμού» μεταξύ πραγματικότητας και προγράμματος του (και) για τα λιμάνια, η επιβεβαίωση της συνέχισης του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ, αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών, αλλά και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ των αληλοσυγκρουόμενων τάσεων του.

eep logo