Από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας

papei elefsina

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο λιμάνι κια τις εγκαταστάσεις του

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας πραγματοποίησαν 40 τριτοετείς φοιτητές Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στα πλαίσια του μαθήματος Οικονομική και Πολιτική των Λιμένων (6ου εξαμήνου).
Οι φοιτητές συνοδεύονταν από την καθηγήτρια Αγγελική Παρδάλη και την υποψήφια Διδάκτωρα Γεωργία Κουμανιώτη.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού, όπου στην αίθουσα συσκέψεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σχετικό βίντεο για το λιμάνι της Ελευσίνας όπου έλαβαν και σχετικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΕ Α.Ε. Σταμάτης Κοιλάκος ενημέρωσε τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς για την ιστορία του λιμένα, ανέλυσε τις δραστηριότητες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και περιέγραψε μελλοντικές επενδύσεις υπό μορφή παραχωρήσεων που σχεδιάζει ο Οργανισμός.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε. Χαράλαμπος Γαργαρέτας, ξενάγησε τους ανωτέρω φοιτητές στο εμπορικό λιμάνι κατά τη διάρκεια της διενέργειας εμπορικών δραστηριοτήτων (φόρτωση –εκφόρτωση εμπορευμάτων), απαντώντας ταυτόχρονα σε ερωτήσεις φοιτητών σχετικά με τις ως άνω δραστηριότητες και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι.

Επίσης ο Διευθυνων Σύμβουλος αναφέρθηκε στο υπό σχεδιασμό Masterplan, εξήγησε για ποιο λόγο κρίνεται επιβεβλημένη η μεταφορά του λιμανιού σε νέα χωροταξική θέση και επεσήμανε τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων σε επίπεδο ISPS.

Τέλος οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στη θέση Βλύχα, όπου εκεί τους παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα παροπλισμένα πλοία τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του λιμένα.

Ο ΟΛΕ Α.Ε. ενθαρρύνει και υποστηρίζει τέτοιες εκπαιδευτικές επισκέψεις από Πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς που μόνο θετικά οφέλη έχουν να προσφέρουν στους νέους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται συνεργασίες μεταξύ Πανεπιστημίων και αποφοίτων με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε.

eep logo