Συνεργασία ΥΝΑ - ΑΝΕΚ για την αντιμετώπιση της βλάβης του «Πρέβελης»

ypourgeio naftilias 2

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στον προορισμό τους

Μετά την πρόσφατη ζημιά, που υπέστη το πλοίο Πρέβελης, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρεία ΑΝΕΚ LINES, προκειμένου να διασφαλιστεί γρήγορα η αποκατάσταση της βλάβης του πλοίου, η μεταφορά των επιβατών από την Κάρπαθο στη Ρόδο αλλά και η ομαλή επαναφορά της δρομολογιακής σύνδεσης των νησιών που εξυπηρετούσε η γραμμή.

Άμεσος στόχος ήταν η ταχεία μετάβαση των επιβατών στον προορισμό τους. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν ήδη από το Διαφάνι, με νοικιασμένα πλωτά μέσα και λεωφορεία, στον αερολιμένα Καρπάθου, όπου η εταιρεία έχει ναυλώσει αεροπλάνο, ειδικά για το σκοπό αυτό, με προορισμό την Ρόδο.

Ευελπιστούμε για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, και σε περίπτωση που δεν καταστεί άμεσα δυνατή αυτή, το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ΑΝΕΚ αλλά και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εξυπηρέτησης της γραμμής και των αναγκών των νησιών.