Άνοιξε για το κοινό το 2ο Φεστιβάλ Yachting και Θαλάσσιου Τουρισμού

egkainia festival thalassiou tourismou

100 περίπτερα και περισσότερα από 150 σκάφη στη Μαρίνα Αλίμου

Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Yachting και Θαλάσσιου Τουρισμού στη μαρίνα Αλίμου Αττικής, όπου πάνω από 100 περίπτερα και περισσότερα από 150 σκάφη όλων των ειδών και μεγεθών είναι επισκέψιμα από κάθε ενδιαφερόμενο, μέχρι τις 14 Απριλίου.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Μπάμπης Καρίμαλης επιβεβαίωσε τις ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές αυξημένης τουριστικής ζήτησης ως αποτέλεσμα και των προσπαθειών του υπουργείου και του ΕΟΤ, και επικεντρώθηκε στη μεγάλη σημασία και τον σημαντικό ρόλο που έχει ο κλάδος του γιώτινγκ στην προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των επαγγελματιών τουριστικών σκαφών άνευ πληρώματος, Ελένη Βρυώνη, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και τις εταιρείες και επαγγελματίες που έχουν τα περίπτερα και έφεραν τα σκάφη τους για να μπορούν να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες, αναφέρθηκε στην επιλογή και σημαντικότητα για τον κλάδο της μαρίνας Αλίμου Αττικής, που αποτελεί, εδώ και αρκετά χρόνια, την κύρια βάση και χώρο ελλιμενισμού πλέον των 1.000 σκαφών επαγγελματικώς δραστηριοποιούμενων, και είναι το κομβικό σημείο εκκίνησης και ολοκλήρωσης των περισσότερων ναυλώσεων –γι’ αυτό και είναι ανάγκη να διατηρήσει τον επαγγελματικό της χαρακτήρα.

Επίσης επισήμανε ιδιαίτερα ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες και να επιλέξουν και αυτή την μορφή διακοπών, που και είναι προσιτή. Έτσι και θα ενισχύσουν με την επίσκεψή τους τις διάφορες παράκτιες περιοχές της χώρας, και θα γνωρίσουν και οι ίδιοι απαράμιλλες ομορφιές, που δεν προσεγγίζονται εύκολα, παρά μόνο με σκάφος.

 

eep logo