Προχωρά το έργο του κεντρικού λιμένα Φούρνων

fournoi limani

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Εγκρίθηκε και δόθηκε η σύμφωνη γνώμη από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή κεντρικού λιμένα Φούρνων/ βόρειος προβλήτας», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από την υλοποίηση της πολιτικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Το έργο περιλαμβάνει τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις με επισκευή και ενίσχυση του βορείου προβλήτα, καθώς και την επέκτασή του με στόχο την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 24 μήνες και θα εκτελεστεί με ευθύνη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Ένα έργο πνοής που αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων των Φούρνων, αυτό της αναβάθμισης του κεντρικού λιμένα του νησιού, φτάνει στην τελική φάση υλοποίησης.

Κυρίαρχη στρατηγική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτελεί η υποστήριξη των μικρών νησιών με ουσιαστική βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας, που θα τα κάνουν πιο ασφαλή και ελκυστικά και θα ενισχύσουν ποικιλότροπα όλες τις δραστηριότητες και για σήμερα και για αύριο».

 

eep logo