Πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

aspropyrgos pyrkagia

Έξι τραυματίες, οι τρεις σοβαρά, υποψίες για εγκλωβισμένους

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπροπύργου που ανήκουν στον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε. Έξι τραυματίες στο Θριάσιο, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ εμφανίζεται καθησυχαστική, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα πάντως στους χώρους που φιλοξενούσαν ξερά χόρτα γύρω από τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Θριάσιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σημειώθηκε δυνατή έκρηξη και δεν δούλεψαν στην εντέλεια τα συστήματα ασφαλείας, κάτι που απέρριψε νωρίτερα η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της έκρηξης επιβεβαιώνουν πως ο συναγερμός δεν λειτούργησε και πως στο σημείο της έκρηξης επικράτησε πανικός. Σύμφωνα με τους ίδιους το συμβάν οφείλεται σε διαρροή υδρογόνου που σε συνδυασμό με την οξυγονοκόλληση που γινόταν σε εκείνο τον χώρο, προκάλεσε την έκρηξη και αργότερα την φωτιά.

Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Αυτή την στιγμή η φωτιά είναι στο στάδιο της κατάσβεσης, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις εγκαταστάσεις.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

kathimerini.gr

eep logo