Δρίτσας vs Θεοδωράκη

dritsas half

Με δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, απάντησε στα λεγόμενα του κ. Σταύρου Θεοδωράκη στην εκπομπή «Ενικός»:

«Πληροφορήθηκα, πως σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός», αναφέρθηκε σε δηλώσεις που ουδέποτε έκανα για το Λιμενικό Σώμα και τη δράση του στην τραγωδία του Φαρμακονησίου, την οποία μάλιστα είχε καλύψει δημοσιογραφικά, λίγο πριν εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία, για να ιδρύσει το «Ποτάμι». Η αναφορά του ελέγχεται πολιτικά και δημοσιογραφικά. Είπε ο κ. Θεοδωράκης: «Ο Δρίτσας είχε πει, πως το Λιμενικό εγκληματεί… το Λιμενικό πλήττει τους πρόσφυγες».

Οι τοποθετήσεις μου με δηλώσεις μου στον τύπο, αλλά και στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων στις 29/01/2014, τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής, που είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκύπτει ότι η κριτική που άσκησα, στόχευε αποκλειστικά και μόνον την τότε Κυβέρνηση, για τις επιλογές και τις κατευθύνσεις της.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, παραθέτω αποσπάσματα από την τοποθέτησή μου, στη θεσμική ακρόαση της Επιτροπής:
«…σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει το Λιμενικό Σώμα. Ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ασκείται έναντι της Κυβέρνησης. Αυτά είναι στοιχειώδη και ούτως ή άλλως για την τραγωδία του Φαρμακονησίου, κανένα πολιτικό κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έθεσε θέμα ανδρών του Λιμενικού Σώματος…».
«…Δεν είναι οι Λιμενικοί ο στόχος, ούτε της κριτικής, ούτε της διαμαρτυρίας, τους τιμούμε και ξέρουμε ότι λαμβάνουν εντολές και δεν είναι έντιμη πολιτική στάση να εμφανίζετε το δίλλημα εάν κρίνουμε ή δεν κρίνουμε σωστά τους Λιμενικούς. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και σ’ αυτή την παγίδα δεν θα πέσουμε…».

Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, φαίνεται πως λησμόνησε, ο κ. Θεοδωράκης».