Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο Νεώριο Σύρου

vep neorio syrou

Παρουσία στα εγκαίνια της πλωτής δεξαμενής «Βιολάντω»

Σε μια λαμπρή τελετή, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, εγκαινιάσθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Αποστολάκη και τον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στ. Πιτσιόρλα, η ανακαινισμένη τύπου PANAMAX πλωτή δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου.

Η δεξαμενή είναι πλήρως λειτουργική και έτοιμη να δεχθεί εμπορικά πλοία για κατασκευή ή επισκευή σε ένα ναυπηγείο που μετρά 160 χρόνια ναυτικής παράδοσης. Σημειώνεται ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν πλοίο με ολικό μήκος έως 245 μέτρα και πλάτος έως 32,4 μέτρα.

Ο επενδυτής στο ναυπηγείο, πρόεδρος της ΟΝΕΧ, κ. Ξενοκώστας αναφερόμενος στην επένδυση στο ναυπηγείο τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι « εδώ χτίζουμε για να κληροδοτήσουμε μέλλον», ενώ ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε την επένδυση στη Σύρο παράδειγμα για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αξιωματούχος της Αμερικανικής Πρεσβείας, βουλευτές των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Σύρου, εργαζόμενοι στο ναυπηγείο και πλήθος κόσμου.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσώπησε ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης.

eep logo