H H.E.C. εξαγόρασε την περιβαλλοντική εταιρία του γερμανικού ομίλου Eckelmann

cleaning ships eckelmann

Η H.E.C., η περιβαλλοντική εταιρία του ομίλου Μελισσανίδη, η πρωτοπόρος εταιρία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο στις λιμενικές υποδομές διαχείρισης των υγρών καταλοίπων των πλοίων, ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών του περιβαλλοντικού βραχίονα του γερμανικού ομίλου Eckelmann.

Η αποκτηθείσα εταιρία με έδρα το λιμάνι του Αμβούργου, αποτελεί την πιο ιστορική εταιρία στον τομέα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος στην Ευρώπη και κατέχει την ηγετική θέση στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης καταλοίπων των πλοίων στην Γερμανία καλύπτοντας όλα τα λιμάνια της Βορείου Γερμανίας.

Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς, στην κατοχή της H.E.C. θα περιέλθουν τόσο ο στόλος των 12 περιβαλλοντικών δεξαμενόπλοιων του ομίλου Eckelmann όσο και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας των υγρών καταλοίπων στο λιμάνι του Αμβούργου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγμένη τεχνολογία της περιβαλλοντικής εταιρίας του ελληνικού ομίλου αναγνωρίστηκε ως πρότυπη από τις γερμανικές λιμενικές αρχές για την πλήρη και αποτελεσματική θωράκιση του θαλασσίου και χερσαίου περιβάλλοντος, γεγονός που εγγυάται το ασφαλές και δυναμικό μέλλον της ιστορικής Eckelmann.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας κ.Robert Eckelmann, δήλωσε ενθουσιασμένος που η εταιρία θα έχει μια λαμπρή συνέχεια και ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη χάρη στην ένωσή της με την H.E.C. Ο ίδιος αποχωρεί από την διεύθυνση της εταιρίας του, διατηρώντας άψογη συνεργασία με τους επιτελείς της ελληνικής εταιρίας.

Ο Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της H.E.C., κ. Darren Laguea, δήλωσε πως 'η εξαγορά αυτή είναι καθοριστική στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξης της εταιρίας. Η κίνηση αυτή ισχυροποιεί τη διεθνή θέση της H.E.C. και πυροδοτεί την εξωστρέφεια και την επιδραστικότητά της στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύοντας διαρκώς στην τεχνολογία, τις υπηρεσίες και τις υποδομές, η H.E.C. αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η διεθνής επέκταση και ισχυροποίηση της H.E.C., αποτελεί ένα έμπρακτο δείγμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης στην ελληνική οικονομία, αλλά και η εξαγορά μιας γερμανικής εταιρίας δυναμικότητας 150 ατόμων από μια ελληνική αναδεικνύει ένα αυθεντικό success story'.

eep logo