Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ Διονύση Τεμπονέρα στη Ρόδο

yna m 4

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την “71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας"


Επίσκεψη στο νησί της Ρόδου πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας, στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την “71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, στις 7 Μαρτίου 1948”, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου. Ο κ. Τεμπονέρας μετά το πέρας της παρέλασης και υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα στα Δωδεκάνησα και ειδικά στη Ρόδο. Η απελευθέρωση της Δωδεκανήσου και η ενσωμάτωση είναι σημείο αναφοράς και φωτεινό σημείο αγώνα του ελληνικού λαού στη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία μας. Η Ελλάδα παραμένει δύναμη σταθερότητας. Δύναμη ειρηνική στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Παρόλα αυτά είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, όποτε αυτό μας ζητηθεί».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστη επίσης, μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Ρόδου, στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της πλάκας με το όνομα του αγωνιστή Γ. Δασκαλάκη, στην είσοδο του δημαρχείου Ρόδου, ενώ παρέλαβε και τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της Περιφέρειας, από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

eep logo