Πάνος Λασκαρίδης: Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους Έλληνες ευρωβουλευτές σε θέματα ναυτιλίας

laskaridis panos

Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Την ανάγκη που έχει να ευρωπαϊκή ναυτιλία να αμυνθεί κόντρα στις επιθέσεις που δέχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.
Υπογράμμισε δε ότι οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν τον Μάιο θα πρέπει αφενός να εκπαιδευτούν σε θέματα ναυτιλίας και αφετέρου να πειστούν να συμμετάσχουν σε Επιτροπής που ασχολούνται με την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Καταρχήν ξεκαθάρισε ότι οι θέσεις Ελλήνων και Γερμανών εφοπλιστών συμπλέουν.
«Σε ό,τι αφορά τα διεθνή θέματα οι θέσεις μας συμπίπτουν απολύτως με τους Γερμανούς εφοπλιστές» και συνέχισε:
«Όμως και οι δύο υφιστάμεθα μία πολύ επιθετική πολιτική και αυτό έχει σχέση με την ίδια την πολιτική και θα έχει σχέση και με τη νέα κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή. Είναι επιθέσεις που δεχόμεθα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο υπερακοντίζει κάθε επιθετική ενέργεια κατά της ναυτιλίας και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράκληση, όταν εκλεγούν οι ευρωβουλευτές μας είναι καλό και να τους εκπαιδεύσουμε και να τους πιέσουμε να λάβουν μέρος και να γίνουν μέλη πολλών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου οι Επιτροπές αυτές είναι αρμόδιες για θέματα ναυτιλίας».
Στην συνέχεια προέτρεψε τους στεριανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ανθρώπων της ναυτιλίας προκειμένου να δει προκοπή η Ελλάδα:
«Ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας είναι διαφορετικοί από τους ανθρώπους της στεριάς. Διαφορετικοί από τους βιομήχανους, διαφορετικοί από τους βιοτέχνες , διαφορετικοί απ ό τους μαγαζάτορες, διαφορετικοί από τους εργολάβους. Και ο λόγος που είναι διαφορετικοί είναι γιατί είναι στο πόδι 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο , ζουν και κινούνται σε ένα διεθνές επίπεδο, με έναν εξοντωτικό ανταγωνισμό.
Αφού βλέπουμε ότι στη στεριά δεν τα πάμε καλά. Δεν τα καταφέρνουμε. Πάμε να φτιάξουμε το ένα και χαλάει το άλλο. Δεν πάμε και πολύ μπροστά. Γιατί δεν κοιτάτε εσείς οι στεριανοί να κάνετε τα πράγματα όπως αυτοί της ναυτιλίας. Να δοκιμάσουμε. Δεν μπορούμε να πάθουμε χειρότερα.
Ας παραδειγματιστούμε από έναν κλάδο ο οποίος δραστηριοποιούμενος σε διεθνές περιβάλλον τα έχει καταφέρει θαυμάσια.»

Πηγή: newmoney.gr

eep logo