Αναγκαίο ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο για το yachting

epest pita 2019

Κοπή πίτας της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού

Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο για το yachting ώστε να μπορούν να απαντηθούν οι προκλήσεις του ανταγωνισμού εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΚΕ , γ.γ. του ΣΕΤΕ και μέλος του δ.σ. της ΕΠΕΣΤ κ. Γ. Βερνίκος απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) στην οποία τιμήθηκε το Λιμενικό Σώμα για την συνεισφορά του στην ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων, τις διασώσεις οικονομικών μεταναστών αλλά και για την δράση των στελεχών του στην πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Έχουμε να ανταγωνιστούμε σκάφη με σημαίες που δεν υπακούνε μόνο στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε, για να αναφερθεί σε παραμέτρους που προσδιορίζουν τον ανταγωνισμό θυμίζοντας μεταξύ των άλλων και την αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας σε επαγγελματικά σκάφη.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ. Α. Στελλιάτος αναφέρθηκε στην σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα του τομέα του yachting στις τοπικές οικονομίες της νησιωτικής και όχι μόνο χώρας αλλά και γενικότερα της οικονομίας μη παραλείποντας να σημειώσει και το θετικό των ελέγχων για τις παράνομες ναυλώσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός ΥΝΠ κ. Φ. Κουβέλης επίσης αναφέρθηκε στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού ενώ εξήρε και τη σημασία της συνεισφοράς του Λ.Σ. στα ναυτιλιακά δρώμενα της χώρας.

Με τη σειρά του ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Ν.Δ. κ. Ι. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί και μέσα από την ναυτική εκπαίδευση ο τομέας του yachting προτείνοντας μάλιστα την δημιουργία ειδικών τμημάτων στις ΑΕΝ για την παραγωγή αξιωματικών για τα επαγγελματικά σκάφη του τομέα.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ Αντιναύαρχος κ. Στ.Ράπτης ευχαριστώντας για την απόδοση τιμής στο ΛΣ αναφέρθηκε στο ρόλο του Λιμενικού όχι μόνο για την προστασία της ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων και της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα αλλά και στα ναυτιλιακά δρώμενα.

Ακολούθησε επίδοση τιμητικής πλακέτας στον Αρχηγό του Λ.Σ. και η κοπή της πίτας της ΕΠΕΣΤ. Στην εκδήλωση παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΝΠ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης και επώνυμα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται στο θαλάσσιο τουρισμό.

theseanation.gr

eep logo