Δρίτσας : Όλα ανοιχτά…

dritsas syn typou

«Στο φόντο των σκληρών διαπραγματεύσεων ο συνολικός επανακαθορισμός του πλαισίου, εντός του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, θα καθορίσει και τις τελικές αποφάσεις για το λιμάνι του Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της χώρας». Σ’ αυτή τη φράση θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα σε ερώτηση του Portnet αλλά και άλλων μέσων στη συνέχεια) σε σχέση με την προσωπική του πολιτική τοποθέτηση στην προοπτική της πώλησης του ΟΛΠ.

Μάλιστα, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε πως ο συνολικός επανακαθορισμός του πλαισίου διαπραγμάτευσης θα καθορίσει και τις επιλογές για τον ΟΛΠ εντός ή εκτός του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος! Και προκαλούμενος από το Portnet να διευκρινίσει τι εννοεί ακριβώς, απάντησε πως όλα είναι ανοικτά!

Σε ότι αφορά τον ΟΛΠ ο κ.Δρίτσας είπε πως προτεραιότητα παραμένει η εξασφάλιση της λειτουργίας του λιμανιού με κυρίαρχο λόγο στο Δημόσιο παράλληλα με συνεργασίες ιδιωτικών φορέων. Παραδέχθηκε δε την υποχώρησή του από την προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει σε ένα τοπίο που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Σε άλλη ερώτηση που υπέβαλε το Κανάλι-1 ο Θ.Δρίτσας είπε πως για τα λιμάνι που βρίσκονται στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη, δεν έχει υποβληθεί καμιά πρόταση από καμία πλευρά. «Ούτε τώρα, ούτε πριν, ούτε στο υπουργείο Ναυτιλίας, ούτε στο ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά πως όλα είναι ανοιχτά.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην ερώτηση του Portnet η οποία αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της πιθανότητας να αναλάβει πρόεδρος στον ΟΛΠ ο νυν Γραμματέας Λιμένων κ. Θ.Χριστόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως γνωρίζει ο σχετικό δημοσίευμα και ρώτησε σχετικά τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, ο οποίος του δήλωσε πως δεν έχει καμιά τέτοια προσωπική φιλοδοξία, ενώ ο Θ.Δρίτσας υπογράμμισε πως ούτως ή άλλως η συζήτηση είναι άκαιρη αφού δεν έχει «ανοίξει» η διαδικασία για την διοίκηση του ΟΛΠ.

eep logo