«Καμία καθυστέρηση στο Master Plan του ΟΛΠ»

ypourgeio naftilias 2

Η ΕΣΑΛ αξιολογεί κριτήρια και προϋποθέσεις, λέει το υπουργείο Ναυτιλίας

 

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθυστερούν τις διαδικασίες για την έγκριση του MASTER PLAN του ΟΛΠ, κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν τα εξής:

1. Σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί επιλογή του ΥΝΑΝΠ η οποιαδήποτε καθυστέρηση. Αντιθέτως σταθερή επιλογή του ΥΝΑΝΠ είναι η αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης.

2. Η διυπουργική Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο για την έγκριση των σχεδίων master-plan που υποβάλλονται από τους φορείς διαχείρισης λιμένων στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων. Η έγκρισή των master-plan χωρίς την συνδρομή αυτών των προϋποθέσεων, δεν αποτελεί διακριτική ευχέρεια της ΕΣΑΛ.

3. Προς το σκοπό της πλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οι συναρμόδιοι φορείς και το ΥΝΑΝΠ μέσω των υπηρεσιών του, έχουν επιδείξει κάθε πνεύμα συνεργασίας με τον ΟΛΠ, προτείνοντας και πραγματοποιώντας συναντήσεις συνεργασίας και διαβουλεύσεις που συνεχίζονται. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΛΠ έχει υποβάλλει έξι διαφορετικά σχέδια MASTER PLAN σε διαφορετικές ημερομηνίες στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες προδιαγραφές.

4. Παράλληλα από την πλευρά του Δημοσίου τηρούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται από τον Νόμο και την Σύμβαση Παραχώρησης .

5. Τέλος, σημειώνεται ότι απαιτείται ή έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) η οποία επίσης αξιολογείται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και προδιαγραφών.

eep logo