Ανασχεδιάζοντας τις Λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τη Ναυτιλία

marinakis papaefthymiou
Η επόμενη επαναστατική Πλατφόρμα της Setel Hellas

Με μεγάλη συμμετοχή 100 και πλέον προσκεκλημένων ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η Setel Hellas στον Πειραιά, σε συνεργασία με τις εταιρείες Cisco, Endress+Hauser, Furuno Hellas και Logicom Solutions. Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Στην εκδήλωση, πέραν των άλλων παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Γιώργος Γαβρίλης, η σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χρ. Κωνσταντινίδου, εκπρόσωποι του New York College, του πανεπιστημιου Αιγαίου και του πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και ο Πρόεδρος της AMMITEC, κ. Δημήτρης Μακρής. Την εκδήλωση προλόγισε, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Setel Hellas, κα Νάκη Ειρήνη.

Η εκδήλωση αποτελούνταν από τέσσερις θεματικές ενότητες στην καθεμιά από τις οποίες συμμετείχαν στελέχη της Setel Hellas καθώς και συνεργάτες αυτής.

  • Στην πρώτη ενότητα με τίτλο: «Ανασχεδιάζοντας τις Λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για τη Ναυτιλία» - (Reimagining The Maritime ICT), συμμετείχαν τα στελέχη της Setel Hellas. Ο κ. Γεώργιος Χριστάκος, από το τμήμα Πωλήσεων, εστίασε στις δυνατότητες που προσφέρει το «SmartBox-V™» τόσο στο επιχειρισιακό κομμάτι ενός πλοίου, όσο και στην παροχή υπηρεσιών για την κοινωνική στηριξη και ποιοτική διαβίωση των πληρωμάτων. Ο κ. Ευθύμιος Χαλδεάκης, υπεύθυνος Πωλήσεων της Setel Hellas, παρουσίασε τα οφέλη που παρέχει στο πλοίο τo «SeeMBox-V», ως μια καινοτόμος λύση τηλεμετρίας τεχνικών παραμέτρων του πλοίου, συντελώντας στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία αυτού καθώς και στον έλεγχο της κατανάλωσης καυσίμων σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας ψηφιακούς και αναλογικούς αισθητήρες καθώς και μαθηματικά μοντέλα για προβλέψεις και υπολογισμό τάσεων. Ο κ. Αλέξανδρος Καούρης, υπεύθυνος του Τεχνικού Τμήματος, υποστήριξε ότι το «Intelligent Vessel™» είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να «φιλοξενηθούν» με ασφάλεια πολλαπλές τεχνολογικές εφαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Δίνοντας ένα πιο προσωπικό τόνο στην παρουσίασή του, ο κ. Antony Rapp, υποστήριξε την αναγκαιότητα της Τηλεϊατρικής επί του πλοίου, (Maritime Telemedicine Solution) προκειμένου να προστατεύεται με ασφάλεια η ανθρώπινη ζωή, αναδεικνύοντας παράλληλα πέραν του κοινωνικού χαρακτήρα, τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που προσκομίζονται για την εταιρία από την υιοθέτηση μιας τέτοιας λύσης. Κλείνοντας, ο κ. Χαλδεάκης, ανέλυσε ότι χάρη στην Τεχνολογία Παρακολούθησης του πλοίου μέσω εξειδικευμένου λογισμικού και περιφερειακού εξοπλισμού (Maritime Surveillance Technology), υπάρχει η πλήρης εποπτεία στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του πλοίου μετά από την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο περιουσίες και ανθρώπους από τυχαίες αστοχίες ή από σχεδιασμένες κακόβουλες πράξεις.
  • Στην δεύτερη ενότητα με τίτλο: «Επιτυγχάνοντας την Καινοτομία μέσα από Δυνατές Συνεργασίες» - (Accelerate Innovation Through Strong Partnership), συμμετείχαν οι συνεργάτες της Setel Hellas. Ο κ. Βαγγέλης Ασβεστάς, στέλεχος της Cisco Hellas, τόνισε πως η συνεργασία των δυο εταιριών με το SmartBox-V™ powered by Cisco, έχει καθιερωθεί πλέον ως η άκρως ανταγωνιστική λύση στην παγκόσμια ναυτιλία ενσωματώνοντας κάθε καινούρια τάση τεχνολογίας η οποία σχετίζεται με τη διαδικτυακή διασύνδεση και το «σύννεφο». Ο κ. Γιάννης Παπαευθυμίου, Γενικός Διευθυντής της Furuno Hellas, υποστήριξε πως μέσα από τη συνεργασία των δύο εταιριών, έχει επιτευχθεί η προώθηση της καινοτομίας ώστε να βοηθηθούν οι κοινοί πελάτες να βελτιώσουν διεθνώς τις λειτουργικές και υποστηρικτικές τους διαδικασίες και να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Ο κ. Frank Thorn, στέλεχος της Endress+Hauser Ελβετίας, παρουσίασε τρόπους-κλειδιά για την επίτευξη της περαιτέρω αύξησης της αποδοτικότητας των λύσεων που οι δυο εταιρίες από κοινού προωθούν στο απαιτητικό περιβάλλον της ναυτιλίας.
  • Στην τρίτη ενότητα, ο Prof. Gregory Yovanof, από το πανεπιστήμιο Πληροφορικής και Τεχνολογίας Αθηνών, τόνισε την απουσία Ναυτιλιακού πλέγματος δραστηριοτήτων (Maritime Clusters) στην Ελλάδα και ότι προϋπόθεση για την ύπαρξή τους είναι η από κοινού δράση της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, του Δημόσιου Τομέα και της Ακαδημαϊκής-Ερευνητικής Κοινότητας.
  • Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τέταρτη ενότητα του Συνεδρίου, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση ενός Case Study από τον κ. Χαλδεάκη. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη ναυπήγηση του πλοίου ΜΤ Aretea, πλοίο της εταιρίας Chandris Hellas, η οποία πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγία της DSME στην Κορέα, και κατά τη διάρκεια αυτής το εν λόγω πλοίο εξοπλίστηκε με όλες τις τελευταίες σύγχρονες τεχνολογίες της Setel Hellas.

Ακολούθησε ένα Coctail Reception υπό τους ήχους ζωντανής Jazz μουσικής, στην αρχή του οποίου διεξήχθει κλήρωση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι προσκεκλημένοι. Τον τυχερό κλήρο τράβηξε η κα. Αθηνά Ροκόπου, στέλεχος Logicom Solutions, ακόμη ένας συνεργάτης της Setel Hellas και χορηγός του δώρου που δόθηκε στον νικητή.

eep logo