Διαμαρτυρία ΠΕΝΕΝ-ναυτεργατών για τις γεφυροπλάστιγγες του Ρίου-Αντιρρίου

rio gefyra ploio

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε Απριλίου ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης μαζί με το Προεδρείο του τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Αντικείμενο της παράστασης ήταν η απόφαση του Λιμενάρχη Πάτρας ο οποίος αυθαίρετα ερμηνεύοντας τον Γενικό Κανονισμό Λιμένων απαίτησε την εγκατάσταση γεφυροπλάστιγγας προκειμένου πριν μεταβιβασθούν τα φορτηγά οχήματα στα F/B της γραμμής Ρίου – Αντιρρίου και Αντιρρίου – Ρίου να ζυγίζονται. Η ρύθμιση και η ερμηνεία αυτή αγνοεί παντελώς και παρακάμπτει την γενική νομοθεσία η οποία προβλέπει και διασφαλίζει για τα φορτηγά οχήματα να ζυγίζονται στον χώρο των επιχειρήσεων που παραλαμβάνουν τα εμπορεύματα..

Στην τοποθέτησή τους τόσο ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ όσο και τα μέλη του Προεδρείου του τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου επισήμαναν ότι η πρόταση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών ενισχύσει την διαμόρφωση μονοπωλιακής εκμετάλλευσης υπέρ των εταιριών που εκμεταλλεύονται την αερογέφυρα ενώ με τον τρόπο αυτό οδηγούν το Πορθμείο και τους Ναυτεργάτες στο λουκέτο και την ανεργία αφού η επιβάρυνση από την γεφυροπλάστιγγα (η οποία δεν υπάρχει) θα μειώσει στο ελάχιστο το κόστος διαφοράς στην διακίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι οι επιβάτες διακινούνται τα τελευταία χρόνια δωρεάν μέσω του Πορθμείου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας μετά την συνάντηση έδωσε εντολή να αποσυρθεί η ερμηνεία – απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας και παράλληλα εξήγγειλε ότι θα υπάρχει τροποποίηση της διάταξης του Κανονισμού Λιμένος προκειμένου να μην δημιουργούνται ασάφειες και διαφορετικές ερμηνείες.

eep logo