Με LNG θα μειώσει η Κίνα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

ploio coming 2

Μεγάλη αύξηση των εισαγωγών LNG στην Κίνα το 2018

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τις αρμόδιες Κινεζικές τελωνειακές αρχές οι εισαγωγές LNG στην Κίνα ανήλθαν στους 5,99 εκατομμύρια τόνους κατά τον Νοέμβριο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 48,5%,ενώ η συνολική ποσότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου που η Κίνα εισήγαγε κατά το εντεκάμηνο του 2018 ανήλθε στους 47,52 εκατομμύρια τόνους σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 43,6% σε ετήσια βάση.

Η αύξηση των εισαγωγών LNG από την Κίνα αλλά και άλλες ασιατικές αγορές έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αναλυτών του συγκεκριμένου τομέα της ναυτιλίας, καθώς οι ναύλοι εξ αιτίας της ζήτησης σημείωσαν αύξηση της τάξης του 180% αγγίζοντας ακόμη και τα 220.000 δολάρια.

Αναλύσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας μέσα στο 2018 κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση της ζήτησης για υγροποιημένο αέριο την προσεχή πενταετία. Το γεγονός αυτό έφερε στο προσκήνιο και το θέμα των παραγγελιών πλοίων για μεταφορές LNG, όπως και αναλύσεις για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης αγοράς, με τους Έλληνες εφοπλιστές να έχουν πρωταγωνιστήσει το τρέχον έτος σε παραγγελίες πλοίων.

eep logo