ΟΜΥΛΕ: Προειδοποιητική 24ωρη απεργία στις 14 Δεκεμβρίου

apergia ploion stop

Οι αποχές από εργασία τα Σαββατοκύριακα συνεχίζονται...

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα περιφερειακά Λιμάνια της χώρας για 7η εβδομάδα με αποχή από εργασία τα Σαββατοκύριακα και από υπερωριακή εργασία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ, "Η κυβέρνηση δείχνοντας πλήρη αδιαφορία στο αίτημα των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ για το έτος 2018 – που έφτασε στο τέλος του – οδηγεί σταθερά σε απαξίωση των περιφερειακών Λιμανιών, που ο ρόλος τους στην οικονομική ζωή της χώρας είναι κομβικός και προπαντός για την περιφέρεια.
Τα Λιμάνια επιβάλλεται να εργάζονται 24 ώρες κάθε μέρα και 365 μέρες τον χρόνο όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Τα Λιμάνια δεν είναι κλασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως όλοι -πλην του Υπουργείου Οικονομικών- πιστεύουν.
Η κυβερνητική αδιαφορία προκαλεί αναστάτωση στα Λιμάνια και προβλήματα στην αγορά, εν όψει μάλιστα της εορταστικής περιόδου.
Οι εργαζόμενοι των Λιμανιών είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να λύσουμε το πρόβλημα της αμοιβής μας και να αναγκάσουμε το Υπουργείο Οικονομικών, που «κωφεύει» στα αιτήματα μας, να δώσει την πρέπουσα λύση.
Έχοντας αυτή την πεποίθηση, θα συνεχίσουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο την αποχή από εργασία και είμαστε αναγκασμένοι να εντείνουμε τον αγώνα μας όλη την προσεχή εβδομάδα και ειδικότερα την Παρασκευή 14/12/2018, όπου θα προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία.
Καλούμε τους εργαζομένους των περιφερειακών Λιμανιών την Παρασκευή 14/12 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε επιτέλους να δοθεί λύση στο αίτημα μας για υπογραφή ΣΣΕ".