Εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου

egkainia aen kalymnou

Φ.Κουβέλης: Ζωή στη ναυτοσύνη, ζωή στην ακριτική Ελλάδα!

Τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού/Πλοιάρχων στην Κάλυμνο πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής» Αντιναυάρχου ΛΣ, Σταμάτη Ράπτη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, λοιπόν, ήταν ένα αίτημα δίκαιο που έγινε πράξη. Και έγινε πράξη σύντομα, διότι αξίζει στον τόπο σας, αξίζει στο νησί σας. Και πιστεύω ότι μπορεί να είναι ένα σημείο αναφοράς τα επόμενα χρόνια. Ίσως να μην είχατε εκτιμήσει ότι από τη φετινή χρονιά θα έρθουν εδώ σπουδαστές για να σπουδάσουν. Συνήθως οι εξαγγελίες στον τόπο μας αργούν να υλοποιηθούν. Αυτή υλοποιήθηκε πάρα πολύ σύντομα και είμαι κι εγώ χαρούμενος γι’ αυτό, διότι, όπως είπατε, είμαι επίτιμος δημότης και άρα με ενδιαφέρει το νησί. 
Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω και όλους όσοι εργάστηκαν γι΄ αυτό, ξεκινώντας, δεν ξέρω αν είναι μαζί μας, από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ήταν τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και τώρα μας άφησε για ευρωπαϊκά σαλόνια και θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, τον Φώτη Κουβέλη, τον Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος είχε πάρει πάρα πολύ ζεστά αυτήν την προσπάθεια και όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας» 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, μετά την τελετή των εγκαινίων, δήλωσε: 
«Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία της η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο. Ενισχύεται η ναυτική εκπαίδευση, δίνει ζωή στη ναυτοσύνη, δίνει ζωή στην ακριτική Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για αυτό».