Χανιά: Παραχώρηση έκτασης του Ενετικού Λιμένα σε επιχειρήσεις

chania enetiko limani

Ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του ΚΑΣ

Στα 4.550 τετραγωνικά μέτρα καθορίστηκε με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ο χώρος που παραχωρείται σε επιχειρηματίες της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα των Χανίων, όπως έκανε γνωστό σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Η απόφαση του ΚΑΣ που λήφθηκε χθές κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου παρουσία και του κ, Βάμβουκα, ενέκρινε επί της ουσίας την πρόταση που είχε καταθέσει για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στην ίδια απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ορίζονται τα 2.600 τετραγωνικά μέτρα ως έκταση για την σκίαση κοινόχρηστου χώρου από τις επιχειρήσεις.

«Καταφέραμε να μπουν επί τέλους κανόνες που αναβαθμίζουν το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων ανακοινώνοντας ότι θα φέρει πρόταση στο ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για παροχή έκπτωσης 70% στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τους επιχειρηματίες του Ενετικού Λιμένα, που θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση σκιαδίων με βάση τα νέα όρια.

Η απόφαση του ΚΑΣ μόλις καθαρογραφεί, θα σταλεί στο υπουργείο Πολιτισμού για υπογραφές ώστε να τεθεί άμεσα σε ισχύ, όπως διευκρίνισε ο κ. Βάμβουκας, ενώ την Παρασκευή 30/11, θα γίνει ενημέρωση και στα μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)