Δημιουργία Μαρίνας στην περιοχή Βλυχού Λευκάδας

marina leykada

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατάρτιση επιχειρηματικού σχδεδιασμού 

Υπεγράφη την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δημάρχου Λευκάδας, Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Ευαγγέλου Χαλικιά, νομίμου εκπροσώπου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece, Γρηγόρη Στεργιούλη, με απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου "Μαρίνα Βλυχού νήσου Λευκάδας", προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση, καθώς και για την περαιτέρω αναζήτηση επενδυτικού σχήματος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η προγραμματική σύμβαση αποσκοπεί στην κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου για την δημιουργία Μαρίνας στη περιοχή Βλυχού Λευκάδας. Στο πλαίσιο αυτό θα ολοκληρωθούν υποστηρικτικές μελέτες αδειοδοτικής και τεχνικής εφικτότητας καθώς και επιχειρηματικό σχέδιο βιωσιμότητας και κερδοφορίας της επένδυσης. Το έργο θα εισαχθεί προς έγκριση στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν.3894/2010, όπως ισχύει. Η αποστολή του οργανισμού Enterprise Greece θα ολοκληρωθεί με την κατάρτιση των διαγωνιστικών φύλλων του πλειοδοτικού διαγωνισμού παραχώρησης του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε ότι: «Η υπογραφή της σημερινής προγραμματικής σύμβασης αποτελεί άλλη μία πρωτοβουλία του Enterprise Greece στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεών του, με στόχο την προσέλκυση και την υποστήριξη παραγωγικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο υποδομής ιδιαίτερης σημαντικότητας, που θα αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και γενικότερα, και θα συμβάλλει στο μοντέλο μίας βιώσιμης ανάπτυξης, που αποτελεί άλλωστε τον στρατηγικό στόχο της χώρας μας. Εμείς από μεριάς μας θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να σταθούμε αρωγοί στην πραγματοποίηση αυτής της επένδυσης.»

O δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Λευκάδα αλλά και για τα Ιόνια Νησιά. Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Enterprise Greece, του Δήμου Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη κατασκευή ενός έργου υποδομής τεράστιας σημασίας. Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία, την ευρύτερη περιοχή, το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας θα είναι πολλαπλά. Θέλω να ευχαριστήσω το Enterprise Greece, τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του για τη άψογη συνεργασία που είχαμε εδώ και καιρό, μέσα από κοπιαστικές συζητήσεις που οδήγησαν σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.»

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, Ευάγγελος Χαλικιάς δήλωσε: «Με την έναρξη υλοποίησης του έργου αναβαθμίζεται ο ρόλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αναμένεται δε, η επιχειρηματική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Βλυχού, με σημαντική θετική επίδραση στην τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.»

eep logo