Βραβεία Ευκράντη: Οι προσωπικότητες της χρονιάς

vraveia efkranti prosopikotites 2015

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» φιλοξενεί για 5η συνεχή χρονιά την εκδήλωση για την απονομή των βραβείων «Ευκράντη», τα οποία διοργανώνονται από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» και τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ) και του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των ναυτιλιακών προσωπικοτήτων της χρονιάς, οι οποίες με την πορεία, τις θέσεις και τις προτάσεις τους σημάδεψαν το απερχόμενο έτος.

Οι προσωπικότητες αναδεικνύονται από την ψηφοφορία πολυσυλλεκτικής επιτροπής κριτών, η οποία αντιπροσωπεύει τα ναυτιλιακά γράμματα, την ακαδημαϊκή έρευνα και την εξειδικευμένη ενημέρωση.

Στα βραβεία των «Ν.Χ.» δόθηκε η ονομασία μιας εκ των πενήντα Νηρηίδων. Η Ευκράντη των «Ν.Χ», συμβολίζει το επιτυχημένο ταξίδι των ναυτικών, την πλούσια ψαριά των αλιέων, ενώ φροντίζει να φέρνει ηπιότητα στα φουρτουνιασμένα κύματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 18.00 στο κτήριο επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35 Πειραιάς.

eep logo