Στ.Πιτσιόρλας: Αναμενόμενη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

nafphgeia skaramanga 3

Bαριά χρηματική ποινή στην Ελλάδα, εξαιτίας της μη ανάκτησης των κρατικών ενισχύσεων

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την ΕΝΑΕ, που επιβάλει βαριά χρηματική ποινή στην Ελλάδα, εξαιτίας της μη ανάκτησης των κρατικών ενισχύσεων.
Ο Στ.Πιτσιόρλας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση "αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων" και μέσα στην εξάμηνη προθεσμία που δίνεται για την εκτέλεσή της θα έχουν ολοκληρωθει οι διαδικασίες ανάκτησης, ώστε να "αντιμετωπιστεί ριζικά το όλο θέμα".

Ακολουθεί η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας κ. Στέργιου Πιτσιόρλα για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν αναμενόμενη και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τα Ναυπηγεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά τη μη συμμόρφωση της χώρας μας ως προς την απόφαση της Επιτροπής του 2008 περί κρατικών ενισχύσεων στην ΕΝΑΕ και αναδεικνύει την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η εξάμηνη δε προθεσμία που θέτει για την εκτέλεσή της αποτελεί αναγνώριση του γεγονότος ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει πλέον δρομολογήσει τις διαδικασίες ανάκτησης. Διαδικασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το εξάμηνο κι έτσι θα αντιμετωπιστεί ριζικά το όλο θέμα».

eep logo