Λερναία Ύδρα τα προβλήματα Υγείας στα μικρά νησιά

mikra nisia

Τεράστια προβλήματα στελέχωσης της φροντίδας Υγείας στα μικρά νησιά. Ένα πρόβλημα λύνεται και δύο εμφανίζονται. Έτσι μετά την παρέμβαση του υπουργού για το πρόβλημα της Ιατρού της Τήλου, έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ερεικούσα (Βόρεια της Κέρκυρας). Η Ερείκουσα έμεινε χωρίς γιατρό λόγω της παραίτησης της αγροτικού ιατρού. Αναμένεται βέβαια νέα προκήρυξη αλλά έως τότε - και για μήνες - το νησί θα μείνει χωρίς ιατρική κάλυψη.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και στις κοντινές μας Σπέτσες, μιας και το Ιατρικό προσωπικό του νησιού, εξυπηρετεί και δήμους στην ακτή της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα οι Σπέτσες να μένουν χωρίς γιατρούς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι η κατάσταση είναι φρικτή.

Θλιβερή είναι η κατάσταση και στο κέντρο υγείας Ιθάκης.
Η Ιθάκη μένει πολλές φορές χωρίς ιατρούς επειδή δεν φτάνουν για τις εφημερίες. Το περιφερειακό ιατρείο σταυρού Ιθάκης είναι κλειστό 2.5 χρόνια. Ο μοναδικός οδηγός του κέντρου υγείας έχει να πάρει άδεια πάνω από 3 χρόνια.

Τα προβλήματα αυτά, ζωτικής σημασίας για τα μικρά νησιά παρουσίασαν στον Υπουργό το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών και ζητά την παρέμβαση του για να δοθεί η λύση πού πρέπει στην μικρονησιωτική μας πατρίδα.

Pin It