Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου επιβατικού λιμένα στη Σύρο

limani syros aerofotografia

Το σημερινό λιμάνι θα φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια, mega yaghts και τουριστικά σκάφη

 

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του καινούργιου επιβατικού λιμένα στην Ερμούπολη της Σύρου και την μεταφορά της ακτοπλοΐας στην περιοχή των παλαιών εργοστασίων «Λαδόπουλου», μετά τις τελικές τροποποιήσεις και την έγκριση του Master Plan σήμερα σε διευρυμένη τεχνική σύσκεψη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cyclades24.gr.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και τουριστικό έργο της Σύρου, για το πρώτο λιμάνι του Αιγαίου που εντός του 2018 θα διαθέτει εγκεριμένο και αδειοδοτημένο Master Plan», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γ.γ. Λιμενικών Υποδομών Χρήστος Λαμπρίδης, ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Δημήτρης Κοσμάς και υπηρεσιακά στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων.

Οι σημαντικότερες αλλαγές-παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι οι εξής:

- Μεταφορά του λιμανιού ακτοπλοΐας στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου
- Αλλαγή θέσης και του εμπορικού λιμένα
- Επέκταση και βελτίωση των υποδομών του χώρου πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων με σκοπό την δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων πλοίων
- Αξιοποίηση του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας για την φιλοξενία mega yaghts και τουριστικών σκαφών
- Διαμόρφωση του χερσαίου χώρου του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας σε μεγάλο χώρο στάθμευσης (από Πυροσβεστική μέχρι χώρο αναμονής επιβατών)
- Βελτίωση και αξιοποίηση της υπάρχουσας μαρίνας

eep logo