Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΟΜΥΛΕ

apergia ploion stop

Διαμαρτυρία για την ΣΣΕ και την υπερωριακή απασχόληση

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης - Βόλου - Ελευσίνας - Ηγουμενίτσας - Ηρακλείου - Καβάλας - Κέρκυρας - Λαυρίου - Πάτρας - Ραφήνας, διαμαρτύρονται για "την μη υπογραφή για το 2018 της ΣΣΕ, με ευθύνη της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να εγκρίνει βασικά σημεία της ΣΣΕ, παρά το γεγονός ότι οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων και οι εργαζόμενοι συμφώνησαν από τον Μάρτιο για την ανανέωση της ΣΣΕ του 2017 με τους ίδιους όρους για το 2018, με την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Η απόφαση αυτή μας ανακοινώθηκε στις 27/8/2018, δηλαδή μετά τη λήξη των μνημονίων, κατά δήλωση της κυβέρνησης, πράγμα το οποίο με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να σημαίνει τη χειροτέρευση των όρων των ΣΣΕ".

Στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνονται ενστάσεις γιατί η "υπερωριακή απασχόληση και η εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές, χωρίς ΣΣΕ, δεν μπορεί να υπάρχει στα περιφερειακά Λιμάνια και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να αμείβονται.
Με τον τρόπο αυτό τα Λιμάνια οδηγούνται με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σε λειτουργία Δημόσιας Υπηρεσίας, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ανάγκη για 24ωρη δουλειά 365 μέρες τον χρόνο, όπως συμβαίνει στα Λιμάνια παγκοσμίως".

Η ΟΜΥΛΕ και οι εργαζόμενοι των Λιμανιών δηλώνουν "ότι τα περιθώρια διαλόγου έχουν τελειώσει και η απάντηση μας θα είναι αυτή που πρέπει.
Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα της Ομοσπονδίας και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας για κινητοποιήσεις".