Ξεσπιτώνεται ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών

enoa

Από το Ακρωτήριο του Ελληνικού όπου είναι εγκατεστημένος από το 1965

 

Με διαταγή εκτέλεσης στις 11 Οκτωβρίου θα ασφαλιστεί ο χώρος -Ακρωτήριο Ελληνικού- (Απέναντι από την λιμενική εγκατάσταση) όπου στεγάζεται ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών.

Να σημειωθεί ότι Όμιλος είναι εγκαταστημένος στον συγκεκριμένο χώρο από το 1965. Ο χώρος παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος, όχι απλά για αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και σε αναγνώριση της πολιτείας για την προσφορά του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του στη Διοίκηση του Ελληνικού Ναυτικού επί Κατοχής.

Σύμφωνα με τον Τομέα Αθλητισμού της ΟΝΝΕΔ, "Η σημερινή κυβέρνηση τους χαρακτηρίζει ως καταπατητές καθώς επιλέγει να απομακρύνει μόνο τον ΕΝΟΑ από το χώρο του Ελληνικού. Οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να κινούνται στο χώρο κανονικά".

Επιπλέον, ο Τομέας Αθλητισμού της ΟΝΝΕΔ κατακρίνει "την στάση του υφυπουργού κυρίου Βασιλειάδη και προσθέτουμε ότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς για τον αθλητισμό θα έπρεπε να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους συλλόγους, με πράξεις που δηλώνουν στήριξη και όχι εχθρότητα και υπονόμευση".