Ανακοίνωση ΠΕΝΕΝ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

penen logo

Με ανακοίνωση-κάλεσμα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού καλεί τα μέλη της να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα 20 Απριλίου (Γρηγόρη Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης -Γήπεδο Προοδευτικής) στις 8 το πρωί. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 20/4/2015 είναι η έναρξη της δίκης της νεοναζιστικής φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Η νεοναζιστική οργάνωση τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει βεβαρυμμένο μητρώο εγκληματικής δράσης: Η δολοφονία Φύσσα, οι δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας αλλά και η προσχεδιασμένη επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Ταυτόχρονα οι φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις και πρακτικές της δείχνουν και επιβεβαιώνουν ότι η ίδια η ιδεολογία της είναι που τρέφει και καλλιεργεί την εγκληματική και δολοφονική της δράση.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας γνωρίζει ότι ο νεοφασισμός με όποια μορφή και αν εμφανίζεται συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για τον λαό, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τις οργανώσεις του και διαχρονικά ήταν και είναι το μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του.

Η αντιμετώπισή του επιβάλλεται να γίνεται σε καθημερινή βάση στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές και εργατικές συνοικίες και σε όλα τα επίπεδα που αναπτύσσεται η προπαγάνδα των νεοφασιστών.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής και των μελών της πρέπει να αξιοποιηθεί για να αποκαλυφθεί το αποκρουστικό και δολοφονικό προσωπείο της, πρέπει να ξεσκεπαστεί η παρακρατική της δράση, πρέπει να υπάρχει σκληρή σύγκρουση με όρους ιδεολογικούς, ιστορικούς, πολιτικούς και κινηματικούς. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα οφείλουν και πρέπει να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου ενάντια στο νεοναζιστικό μόρφωμα και στην ιδεολογία του φασισμού.

Οι δικαστικές αρχές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να αξιολογήσουν τόσο την φασιστική ιδεολογία της όσο και την εγκληματική της δράση.

Η δικαστική καταδίκη των νεοφασιστών με την εγκληματική δράση δεν είναι μόνο ζήτημα ηθικής δικαίωσης των δεκάδων θυμάτων της νεοναζιστικής συμμορίας αλλά αποτελεί και έμπρακτη πολιτική αποδοκιμασία της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της, τον Ναυτεργατικό κόσμο και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το αντιφασιστικό παρόν τους στην συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες στις 20/4/2015 στην Γρηγόρη Λαμπράκη και Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής) στις 8.00 π.μ.»

eep logo