Θ.Δρίτσας για ΟΛΠ: Αι συνθήκαι ήλλαξαν…

dritsas synentefksi typou

Με αναφορά σε φράση του Κάρολου Μάρξ απάντησε ο Θοδωρής Δρίτσας σε ερώτηση του Portnet σχετικά με τον διαγωνισμό και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών της Ελλάδας. «Οι προλετάριοι αγωνίζονται για την αλλαγή του κόσμου σε συνθήκες για τις οποίες κανείς δεν τους ρώτησε» έγραψε ο «θείος» Κάρολος, όπως υπενθύμισε πάνω-κάτω ο υπουργός Ναυτιλίας.
Το δόγμα «δεν πουλάμε τα λιμάνια, αυτά θα μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», είχε επαναλάβει νωρίτερα στην πρώτη συνέντευξή του σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο Θ.Δρίτσας υποστήριξε ότι αποτελεί μύθευμα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ελκύουν στελέχη της κυβέρνησης. Υποστήριξε δε ότι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη (για τον οποίο μίλησε και εκ μέρους του), αλλά και τους συναρμόδιους υπουργούς Γ.Σταθάκη και Γ.Βαρουφάκη και φυσικά τον ίδιο, όλοι έχουν την ίδια αντίληψη: Το Δημόσιο πρέπει να έχει τον κυρίαρχο λόγο στη λειτουργία των λιμένων.
Έκανε δε μια ξεχωριστή αναφορά στη γνωστή ρήση του Κάρολου Μαρξ, προσθέτοντας : Η ζωή, η εξέλιξη των πραγμάτων δε σε ρωτάει, σου επιβάλλει αμείλικτα τις νέες συνθήκες.

Ο Θ.Δρίτσας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη την Κίνα  και διευκρινίζοντας τες (όπως είπε εξ ονόματός του μπορεί να μιλήσει ), υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει βρεθεί φόρμουλα για το τελικό μοντέλο διοίκησης και αξιοποίησης των λιμανιών. Άφησε δε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και υποστήριξε πως σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν τα δεδομένα επιβάλλουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και τότε, το ευρύτερο Δημόσιο (κράτος, αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια) μπορεί και πρέπει να έχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

eep logo