Δήλωση Βαρβιτσιώτη για το μεταναστευτικό

varvitsiotis miltiadis

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με δήλωσή του για το μεταναστευτικό, υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, να αντιμετωπίσει το ζήτημα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η δήλωση του Μ.Βαρβιτσιώτη:

Η σημερινή Κυβέρνηση, δέσμια και εγκλωβισμένη στις εμμονές της γύρω από το μεταναστευτικό, έχει καταφέρει μέσα σε 3 μήνες να πολλαπλασιάσει δραματικά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μας από τα θαλάσσια σύνορα. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εξήγγειλε προεκλογικά, άρχισε ήδη να «αποδίδει καρπούς», αφού μόνο το μήνα Μάρτιο 6.498(!) παράνομοι μετανάστες μπήκαν στη χώρα μας, όταν ο αριθμός αυτός, για το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανερχόταν στους 1185. Μάλιστα, προσπαθώντας η Κυβέρνηση να κρύψει τις ευθύνες της, καταφεύγει στο «αντιπολιτευτικό σύνδρομο» που τη διακατέχει, επιλέγοντας τον γνώριμο δρόμο των ψεμάτων και των επιθέσεων προς τους προηγούμενους. Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, να αντιμετωπίσει το ζήτημα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζω στην Κυβέρνηση ότι για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τα τελευταία δύο χρόνια, υλοποιήθηκε ένα πρωτοφανές εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, συνολικού ύψους 71.433.000 ευρώ, μετά από την έγκαιρη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Μέσα από αυτό, το Λιμενικό Σώμα ενισχύθηκε με 1 πλοίο ανοικτής θαλάσσης 58 μέτρων (που θα παραληφθεί τον Ιούνιο) , 3 κινητά συστήματα ανίχνευσης X-ray, 6 Παράκτια Περιπολικά σκάφη 25 μέτρων (το πρώτο έχει ήδη παραληφθεί πριν από δύο μήνες και με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν έχει ακόμα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία), 15 ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, 65 περιπολικά οχήματα τύπου SUV, 32 περιπολικά δίκυκλα, 2 οχήματα SUV με θερμικές κάμερες, 15 θερμικές διόπτρες, σύστημα AIS Β. Αιγαίου, 5 συστήματα θερμικών καμερών, 2 Οχήματα Van μεταφοράς προσωπικού κ.α. Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό, πετύχαμε να εντάξουμε για τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2019), προγράμματα που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζω, τέλος, στους αρμόδιους Υπουργούς ότι, αναδεικνύοντας το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα ως κορυφαίο στην ευρωπαϊκή ατζέντα, η χώρα μας διεκδίκησε και εξασφάλισε το περασμένο φθινόπωρο επιπρόσθετα 3,4 εκατομμύρια ευρώ έκτακτης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, με στόχο τη δημιουργία δομών πρώτης υποδοχής για τους παράνομους μετανάστες, χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, λόγω της συνεχιζόμενης αδράνειας, να χαθούν. Άλλωστε, οι ίδιοι τότε, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλαν τη δημιουργία τους, παρότι η Ελλάδα είχε λάβει τα συγχαρητήρια της αρμόδιας Επιτρόπου για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών σε όσα κέντρα ήδη λειτουργούσαν. Σήμερα, πάλι οι ίδιοι, ως Κυβέρνηση αυτή τη φορά, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά τους.
Γι αυτό και τους καλώ να παραμερίσουν τις ιδεοληψίες τους και να προτάξουν την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και της υγείας των πολιτών, αφού, δυστυχώς γι αυτούς, οι αριθμοί δε δίνουν το περιθώριο για να επιδοθούν στις γνωστές τους ασάφειες.

eep logo